Які освітні можливості для освітян з’явилися нещодавно? Зібрали цікаві програми й курси.

Освітня ГО «ЗНОвУ» запрошує учнів усіх класів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України та прагнуть здобувати нові знання. Навчання вже розпочалось, однак ще є можливість долучитися, адже форма реєстрації залишиться відкритою до середини червня. Заняття будуть проходити в будні після 16:00 та в суботу. Участь в усіх проєктах на напрямках діяльності «ЗНОвУ» є повністю безоплатною для учасників. Долучитися до навчання зможуть усі охочі учні 1-11-го класів, які перебувають на ТОТ.

Зареєструватися

Стартував серіал «Вчимося разом»: як подолати стрес під час війни. У серіалі є наукова інформація про те, як мозок реагує на стрес, які реакції він запускає і що із цим робити. Він навчає розпізнавати травмовану дитину, давати раду з багатьма факторами, що викликають дитячі травматичні психологічні стани, обирати правильну стратегію допомоги. Окремий блок інформації — про те, як надати допомогу дітям з особливими освітніми потребами (зокрема, із розладами аутистичного спектра). Також на платформі «Дія.Освіта» доступні методичні рекомендації від Gen.Ukrainian для вчителів і всіх, хто працює з дітьми. Це матеріали як для групової, так і для індивідуальної роботи.

Подивитися

В Україні створили інтерактивну гру про кібербезпеку. Учасники кампанії зможуть ознайомитися з простими та зрозумілими правилами кібербезпеки, а також перевірять знання за допомогою інтерактивної гри. Матеріали кампанії містять прості й зрозумілі правила кібербезпеки, яких люди часто не дотримуються в побуті: регулярна зміна паролів, перевірка посилань, за якими переходять користувачі, чи надійності мережі Wi-Fi, до якої підʼєднують гаджети. Партнерами проєкту стали ГС «Освіторія» та «Всеукраїнська школа онлайн».

Переглянути

Діти із сімей військових та ВПО зможуть отримати безкоштовні іграшки. Родини можуть залишити заявки на іграшки для своїх дітей на спеціальній платформі. Згодом будь-хто зможе обрати заявку, щоб її реалізувати. Дарувати можна як нові іграшки, так і вживані, якщо вони в хорошому стані. Платформа вже налічує близько 30 тис. заявок та близько 6 тис. благодійників. Аби подати заявку на іграшку, необхідно заповнити дані за посиланням.

Залишити заявку

Клуб Добродіїв запрошує навчальні заклади Києва та області на організовані натхненні зустрічі, воркшопи та інтерактивний театр у просторі для підлітків — Місці Сили. Аби відвідати Місце Сили, директору або вчителю варто заповнити форму, де вказати вікову групу учнів. Далі організатори зв’яжуться з навчальним закладом, зафіксують кількість відвідувачів та зручну дату і час, обрану активність (або ж декілька) і запросять до Місця Сили. Воно розташоване поряд зі ст. м. «Поштова Площа» у Києві і має стильне і безпечне укриття. Серед активностей — групові зустрічі «War/Life Balance. Як підтримати себе у сучасній реальності?»«Нетоксичний воркшоп. Прокачай свою впевненість», інтерактивний театр та майстерки «Творчість — антидот стресу». Більше деталей — за посиланням.

Долучитися

В Україні стартувала «Національна програма підготовки фахівців з реставрації памʼяток культурної спадщини». Програма стартувала з відзначення студентів та видатних українських архітекторів-реставраторів за наукові роботи та реалізовані проєкти у сфері збереження та відновлення обʼєктів культурної спадщини. В основі програми популяризація професії реставратора, відкриття в ЗВО по всій країні відповідних кафедр, організація навчання та практики, у тому числі за кордоном, а також заходи з мотивації молодих спеціалістів.

Поділитися цією статтею