Фокусна тема 28 BookForum — «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними». Одним із кластерів буде освітній. Організатори розповіли про його основні теми.

28 BookForum відбудеться 15–19 вересня 2021 року у Львові. Цього року книжковий форум пройде в гібридному форматі: онлайн та офлайн.

Якими ж є ознаки дорослого освіченого суспільства? Які в нього цінності, пріоритети, цілі? Та чи є таким українське суспільство?

Як виховати дорослого? Чи можливо навчити бути дорослим? Якого майбутнього прагнуть майбутні дорослі в Україні?

Про це та інше планують поговорити на дискусіях тематичного кластера «Освіта» у межах 28-го Львівського міжнародного BookForum.

Розмови з освітянами, психологами, громадськими та культурними діячами й дослідниками заплановані про таке:

Українське суспільство: зріле чи інфантильне?

Кореляція дорослішання, зрілості суспільства та рівня його освіти. Де зараз українська освіта та на якому рівні розвитку українське суспільство? Яке воно — здорове й доросле українське суспільство та що потрібно для того, аби йому таким стати? Поговоримо й про роль освіти у цьому процесі.

Виховуємо дорослих: книги та інші засоби для осмисленого батьківства

Які обирати книжки, ігри, підходи до виховання та навчання дітей необхідних навичок? Обговоримо критичне мислення й креативність, емоційний інтелект, комунікацію та інші навички, потрібні в щоденному житті як дітям, так і дорослим. Означимо роль батьків та вчителів у вихованні майбутніх дорослих. Поради нинішнім дорослим у подоланні прогалин минулого для щасливого сьогодення.

З дітьми про дорослішання

Якими хочуть бути майбутні дорослі? Якою бачать державу майбутнього, в якій би хотіли рости та розвиватися? Що їм потрібно для щастя, реалізації, здійснення мрій? Відверта розмова з талановитою та проактивною молоддю.

Кураторка кластера — Наталя Каташинська, освітянка, консультантка ЮНІСЕФ Україна (Дитячий фонд ООН) з освітніх та комунікаційних проєктів.

Поділитися цією статтею