Міністерство освіти і науки України в партнерстві з Академією української преси та ГО «Інтерньюз-Україна» презентували відеокурс «Освітні практики в часи інфодемії», повідомляється на сайті МОН.

Курс створений за підтримки Медійної програми в Україні «Інтерньюз-Нетворк».

Основу відеокурсу становить контент посібника «Освітні практики із запобігання інфодемії, або Як не ізолюватися від правди», підготовку якого розпочали майже рік тому менеджерка медіаосвітніх програм Академії української преси Оксана Волошенюк та програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков і створили впродовж місяця.

«Інфодемія» — недостовірна та неточна інформація щодо новітньої пандемії коронавірусу COVID-19. Це поняття, поряд із матеріалами ЮНІСЕФ, має стати освітнім «щепленням» проти дезінформації і міфів щодо COVID-19.

«Ми сподіваємося, що і посібник, і серія відеолекцій допоможуть нам усім аплікувати дуже необхідну навичку — критично дивитися на інформацію, вміти перевіряти джерела, виокремлювати емоційне навантаження, розпізнавати маніпуляції. Це допоможе виховати нову особистість, яка протистоятиме світу, що стає дедалі більш загрозливим», — наголосив програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна», співавтор ідеї і посібника Андрій Кулаков.

Переглянути відеопрезентацію лекції «Вакцини і вакцинація» можна за посиланням.

Ознайомитися з відеокурсом «Освітні практики в часи інфодемії» можна за цим посиланням.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею