Зібрали для вас перелік освітніх можливостей, які стартували цього тижня.

Ukraine Global Scholars оголошує про початок вступної кампанії 2024. Це програма, спрямована на підтримку фіналістів із процесом подання заявок до найкращих навчальних закладів світу та отриманням стажування. Усі стипендіати зобов’язуються повернутися в Україну протягом п’яти років після закінчення навчання і працювати на керівних посадах мінімум п’ять років. Податися можуть українці віком 14 або 15 років з незаможної сімʼї (зазвичай із річним доходом менш ніж $35 тисяч до оподаткування). Обрані фіналісти зобов’язуються взяти участь в онлайн-заняттях із SAT/Duolingo у червні/липні та 10-денному таборі UGS у серпні 2024 року. Кінцевий термін подання заявок: 23:59 31 березня 2024 року за київським часом.

Подати заявку

День жінок у науці: можливість для дівчат від Science Kids. Science Kids — безоплатний науково-популярний лекторій для дітей від INSCIENCE. На лекціях вчені розповідають про космос, цікавих тварин, фізику, біологію та природні дива. Більшість вебінарів проводять науковиці з різних сфер: нейробіології, фізики, генетики, зоології, астрофізики, біотехнології та інших. Вебінари проходять щовівторка та щочетверга о 19:00 за Києвом. Долучитися до трансляцій у Zoom можна за лінком. Лекції будуть цікавими для дітей 7–13 років і всіх, хто цікавиться наукою.

Долучитися

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Мала академія наук України запрошують молодь реалізувати власний проєкт, присвячений STEM-освіті. Учасники у супроводі менторів знайдуть ефективні рішення проблем, які їх турбують у галузі науки, створять власний суспільно-корисний проєкт, використовуючи STEM-підхід, та отримають ресурси на його реалізацію. Вік учасників — 14–24 роки. Взяти участь може команда у складі 3–5 осіб. Дедлайн подання заявок: 28 лютого.

Долучитися
Поділитися цією статтею