Цього року майже 450 тисяч першокласників завершили навчання в Новій український школі. Про це сказала міністриня освіти і науки Лілія Гриневич під час святкування останнього дзвоника в одній зі столичних шкіл.

«Вони працювали за новим Державним стандартом. Граючись, діти отримували знання та вчилися спілкуватися одне з одним, аргументувати свою думку, виконувати спільні проекти та досліджувати різні природні явища з різних кутів зору. Мені дуже приємно, що вчителі свідчать про те, що саме за такою програмою діти розвиваються ще більш різносторонньо і ґрунтовно», — зазначила пані Гриневич.

Вона додала, що минулого року державою здійснені значні інвестиції в новий освітній простір шкіл, повідомляють на сайті Міносвіти.

«Вчителі відзначають, що закупівля нового обладнання надзвичайно важлива для використання нових методик. Для першокласників 2019 року держава також виділила понад 1 млрд грн, щоб вчителі могли працювати з цими новими методиками у відповідних умовах і мали достатньо матеріалу для того, щоб дітям було корисно і цікаво навчатися», — зауважила міністриня.

Поділитися цією статтею