67% директорів шкіл позитивно ставляться до поєднання очного і дистанційного навчання, натомість лише 9% з них готові до переходу до навчання у дві зміни. Такі результати дослідження, проведеного Держслужбою якості освіти.

Водночас за змішане навчання проголосували лише 33% батьків і 26% школярів.

Більше з них висловили позитивне ставлення до навчання у дві зміни: 40% батьків і 36% учнів. Та цей спосіб розглядають лише 9% директорів шкіл.

В опитуванні взяли участь понад 238 тисяч респондентів, повідомив голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак під час Серпневої конференції.

Він закликав директорів шкіл подумати про впровадження двозмінного навчання. Це дасть можливість школам вирішити багато питань, що пов’язані з організацією освітнього процесу в умовах пандемії.

Завантажити Презентацію «Якість освіти в умовах загальнонаціонального карантину». 

«Шановні колеги, спільно з педагогічними радами, вчителями, батьками подумайте, що навчання у дві зміни надасть вам можливість диверсифікувати кількість учнів у школі одночасно і дасть можливість вирішити дуже багато питань, які є наслідком пандемії. Не ігноруйте цього, візьміть це на озброєння. Тому що зараз усе більше буде залежати від вас і від того, як ви організуєте освітній процес. Натомість подивіться, що батьки і учні абсолютно готові до навчання у дві зміни, навіть більше, ніж до змішаного навчання — очного і дистанційного», — сказав Руслан Гурак.

Читайте також: Найважливіше від МОН: опублікували всі матеріали Серпневої конференції 2020.

Фото: https://ua.depositphotos.com

Поділитися цією статтею
Автор: