Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони. В Києві та 8 регіонах України перевищений показник госпіталізації хворих з COVID-19, повідомили в МОЗ.

Згідно з даними, у червоній зоні перебувають чотири області: Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька. В помаранчевій — 10 регіонів: Київ, Вінницька, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька області.

На дистанційне навчання перейшли вже в цілій низці областей не лише з червоної зони.

Школи та садочки в Івано-Франківську закриваються через червону зону. Там повністю закрили дитячі садочки, проте, за словами мера міста Руслана Марцінківа, можуть зробити чергові садки, щоб батьки могли залишити дітей на якийсь час. Натомість школи з 1 березня повністю перейшли на дистанційне навчання. Наразі невідомо, до якої дати діти навчатимуться онлайн.

У Житомирі всі садочки працюватимуть і учні 1–4-х класів навчатимуться за очною формою навчання. Проте батьки можуть самостійно вирішувати, чи варто відправляти дитину до школи, чи ні. Водночас учні інших класів навчатимуться дистанційно.

Але через різке збільшення кількості хворих на COVID-19 у деяких громадах Житомирської області почали закривати і дитсадки та початкову школу. Йдеться про заклади освіти в Бердичеві та Чуднівській, Новоград-Волинській і Ємільчинській громадах. Школярі там теж на дистанційнці, а деякі учні навіть пішли на весняні канікули.

У Чернівцях теж закрили деякі садочки та школи. Так, із 383 закладів дошкільної освіти там працюють 268 садочків, які відвідують понад 12 тисяч дітей. Натомість в області учні ходять до шкіл — там очно працюють 395 шкіл, а дистанційно навчають дітей 388 закладів освіти. Ще 7 шкіл — на канікулах.

У Вінницькій області для всіх учнів шкіл, включно з 1–4-ми класами, запровадили дистанційну форму навчання з 2 березня.

На Закарпатті з 2 по 15 березня призупинили освітній процес у школах та садочках Хустської громади.

Ужгородські школярі 5–11-х класів з 9 по 12 березня навчатимуться дистанційно, а учні 1–4-х класів, крім двох закладів, — у шкільних класах.

Усім навчальним закладам — школам, коледжам та вишам — на Львівщині рекомендують з 9 березня перейти на дистанційний режим навчання. Таке рішення не стосується лише роботи дитячих садочків та інтернатів.

В Одесі з 15 до 19 березня учні 5–11-х класів навчатимуться дистанційно. Таке рішення ухвалили через різке збільшення кількості захворювань на COVID-19 серед дітей. Початкова школа працюватиме з 15 до 19 березня очно, а 5–11-ті класи навчатимуться дистанційно, потім — тиждень канікул. Дитячі садки міста працюватимуть у звичайному режимі.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею