У жовтні громадська спілка «Освіторія» та міжнародна організація War Child Holland у партнерстві з Міносвіти презентували нові можливості оновленої версії безплатного навчального застосунку для учнів 1–4-х класів «Вивчаю — не чекаю». Тепер його використання стане ще зручнішим та захопливішим як для дітей, так і для вчителів.

Мобільний застосунок «Вивчаю — не чекаю» — це інтерактивна гра для учнів 1–4-х класів, покликана урізноманітнити уроки та стати додатковим джерелом отримання знань. За допомогою застосунку діти вивчають шкільний матеріал, переглядаючи пізнавальні освітні відеоуроки з математики та української мови. А граючи в навчальні інтерактивні мініігри вони закріплюють вивчене.

Учні початкової школи можуть використовувати застосунок як на заняттях у школі, так і онлайн або для виконання домашніх завдань. Застосунок працює з вересня 2022 року і має на сьогодні понад 75 тисяч завантажень. Але донедавна його можна було завантажити тільки на смартфон чи планшет.

Відтепер застосунок має десктоп-версію: його можна встановити на комп’ютер і використовувати як додатковий інтерактивний елемент навчання безпосередньо в класі під час уроку.

Крім того, в оновленій версії став доступним кабінет учителя, завдяки якому вчителі бачать загальний навчальний план, мають доступ до всіх наявних уроків, можуть контролювати процес навчання учня в застосунку тощо.

«Поява десктоп-версії та кабінету вчителя — це відповідь на запит нашої вчительської аудиторії. Учні і вчителі вже встигли полюбити цю навчальну гру, тож ми вирішили створити ще більше можливостей для її використання в навчальному процесі в класі й онлайні. Відтепер вчителі зможуть відслідковувати прогрес учнів та використовувати компоненти гри під час уроків. Маю зауважити, що такий функціонал для вчителів у рамках міжнародної програми Cant wait to learn з’явився вперше і ми дуже вдячні партнерам з War Child Holland за впровадження цих освітніх інновацій в Україні», — розповіла Анна Сидорук, операційна директорка ГС «Освіторія».

У застосунку також додані нові функції:

потокове відео (стримінг): відеоуроки можна переглядати не лише попередньо завантаживши їх, а також як потокове відео. Це «полегшує» застосунок і дає можливість обмежити використання пам’яті мобільного пристрою або комп’ютера;

медіапрогравач: відеоуроками тепер можна управляти — поставити на паузу, прискорити перегляд чи повернутися, щоб прослухати певну частину знову.

Оновлена версія «Вивчаю — не чекаю» доступна на App Store та Google Play. Запрошуємо ознайомитися з методичними рекомендаціями та використовувати інтерактивну гру в навчальному процесі.

Нагадуємо, що застосунок «Вивчаю — не чекаю» створили «Освіторія» та War Child Holland у партнерстві з Міносвіти у відповідь на освітні виклики воєнного часу, щоб забезпечити всіх українських учнів початкових класів можливістю навчатися за українськими навчальними програмами в будь-якій точці світу та за будь-яких умов.

Застосунок розроблено на основі методології War Child Holland, яка спеціалізується на створенні освітніх продуктів для дітей у країнах, де відбуваються війни або збройні конфлікти. Щоб адаптувати застосунок для України, «Освіторія» залучила до роботи над навчальним контентом провідних вчителів і методистів.

Поділитися цією статтею