Зараз усі регіони України перебувають у зеленій зоні, і діти мають можливість відвідувати школи й дитсадки, але захворюваність на COVID-19 зростає. Як залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні буде змінюватися форма навчання — повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв. Формат залежить від того, в якій зоні перебуває регіон.

Навчання в зеленій зоні

У регіоні зеленого рівня епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності) відвідування шкіл та вишів дозволено у звичайному режимі. При цьому заклади мають дотримуватись протиепідемічних заходів, затверджених постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів та закладів освіти.

Навчання в жовтій та помаранчевій зонах

За жовтого та помаранчевого рівнів епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності) відвідувати заклад освіти можна за умови, що в ньому вакциновано понад 80 % персоналу.

Навчання забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і очно з дотриманням протиепідемічних вимог та правил дистанціювання. Рішення про організацію навчання ухвалює педрада навчального закладу.

Навчання в червоній зоні

За червоного рівня епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності) відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім:

  • вихованців садочків,
  • вихованців спеціальних закладів освіти,
  • учнів 1–4-х класів шкіл,

але лише за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається дистанційно.

Також обмежитись лише онлайн-навчанням школи та окремі класи можуть бути змушені через потребу самоізоляції, коли в колективі виявляють хворих на коронавірус. 

Так, у Донецькій області вже кілька класів перейшли на дистанційне навчання через виявлені в них випадки коронавірусного захворювання. На COVID-19 захворіли не лише учні, а й учителі, повідомляють у Донецькій ОДА.

Поділитися цією статтею