Новий міністр освіти та науки відреагував на ймовірність присутності плагіату у його кандидатській дисертації.

Публікація про плагіат з’явилася у приватних листах освітнім організаціям, а згодом і на публічній сторінці «Українського руху пацифістів». Її очолює  журналіст з Івано-Франківська Руслан Коцаба, який після початку повномасштабного вторгнення виїхав у Сполучені Штати Америки за програмою «Єднання заради України». Раніше його також звинувачували у держзраді.

«Навіть швидкий аналіз автореферату дисертації Лісового О.В. “Соціокультурна самоідентифікація особистості”, оприлюдненого у 2012 р., дозволяє виявити запозичення без посилань з ознаками механічного копіювання та автозаміни окремих словосполучень із автореферату дисертації Арабчука Я.І. “Основні чинники соціалізації особистості в полікультурному середовищі”, оприлюдненого раніше у 2011 р.», – заявляють там.

Згодом представники Малої академії наук, яку наразі очолює Оксен Лісовий, дали з цього приводу коментар Українській правді. Там запевняють: надішлють кандидатську дисертацію на декілька авторитетних експертиз.

«У разі виявлення в його роботі порушень доброчесності Оксен Лісовий готовий відмовитись від вченого ступеня кандидата наук і на посаді міністра формувати принципово нову академічну культуру та культуру освітнього та наукового менеджменту», – прокоментували там.

У МАН додають: міністр має нульову толерантність до академічної недоброчесності.

Читайте також: 12 яскравих фактів про Оксена Лісового

Поділитися цією статтею