Оксен Лісовий став новим міністром освіти і науки України. За його кандидатуру 21 березня проголосували 313 депутатів Верховної Ради України.

У 2004 році Оксен Лісовий очолив Малу академію наук, яка на той час, за його словами, мала погану репутацію. У 2010 МАН отримала статус Національного центру. Тоді ж пан Лісовий став ініціатором проведення літніх наукових шкіл для талановитої молоді. Наразі щоліта проводиться понад 150 літніх шкіл у різних регіонах країни та за різними науковими напрямами.

У 2018 діяльність МАН отримала світове визнання: статус Центру наукової освіти II категорії під егідою ЮНЕСКО. А ще статус Академії Copernicus, що дає українським школярам доступ до даних 29 європейських супутників.

У 2020 році пан Оксен став одним з ініціаторів створення першого Музею науки в Україні. А два роки тому Україна отримала від США ліцензію на проведення національної Олімпіади геніїв — Genius Olympiad Ukraine.

Від початку повномасштабного вторгнення рф Оксен Лісовий долучився до війська як доброволець у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Наразі зберігає основне місце роботи, виконуючи обов’язки дистанційно.

Також «Освіторії» стало відомо з власних джерел, що серед важливих завдань нового міністра будуть:

– активна освітня дипломатія та залучення міжнародної підтримки до освітнього сектора;

– формування потужної прогресивної та англомовної команди МОН;

– підвищення з/п вчителям.

Читайте також: 12 яскравих фактів про Оксена Лісового

Поділитися цією статтею