Ним став 24-річний уродженець Південного Судану Ніал Денг.

Про це повідомили представники світової премії Global Student Prize.

Ніал — 24-річний біженець з Південного Судану, який провів майже половину свого життя в таборі для біженців Какума в Кенії, прибувши туди в 11 років, самотній і без сім’ї, після втечі зі свого села на заході Ефіопії після збройного нападу. Відтоді Ніал допоміг понад 20 тисячам біженців у таборі для біженців Какума в Кенії за допомогою миротворчих, освітніх та підприємницьких програм, а також створив безпечний простір для молодих людей, щоб вони могли зцілитися від отриманої травми. Він отримав нагороду в Нью-Йорку під час тижня Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у 2023 році. 

Серед журі цьогорічної премії була і засновниця української премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

«Минулого року я писала про переможця всесвітньої премії Global Student Prize, яким став український студент Igor Klymenko за унікальну розробку дрона-міношукача. А цього тижня на Генасамблеї ООН оголосили цьогорічного переможця, за якого я також віддала свої бали і частинку серця. Вітаю Nhial Deng!», — поділилася вона на свої сторінці.

Chegg.org Global Student Prize — це нагорода в розмірі 100 000 доларів США, яка вручається студенту, який здійснює найбільший реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і суспільство загалом.

Поділитися цією статтею