Оголосили Всеукраїнський конкурс для школярів зі створення школи мрії у Minecraft

Школярів запрошують зібрати команду з однодумців на чолі з учителем і позмагатись у конкурсі на найбезпечнішу школу мрії в часи пандемії на навчальній платформі Minecraft: Education Edition, повідомляють на сайті ЮНІСЕФ Україна.

ЮНІСЕФ Україна запускає всеукраїнський конкурс для шкіл, який дозволяє дітям переосмислити нинішні реалії навчального процесу та реалізувати найбезпечнішу віртуальну школу мрії в часи пандемії. Конкурс проходитиме на навчальній платформі Minecraft: Education Edition. Основні умови — створена школа має бути максимально безпечною, відповідати умовам превенції поширення вірусу, рішення в проєкті мають бути реалістичними.

Конкурс складається з 5 етапів:

1. Подання заявок на участь у конкурсі (20.05–02.06)

2. Проведення вебінару від Microsoft: Education Edition для вчителів-модераторів зареєстрованих команд (03.06).

3. Підготовчі сесії для учнів від їхніх вчителів-модераторів (04.06).

4. Створення безпечних шкіл мрії, підготовка та подання проєктів у форматі відеопрезентацій (04.06–21.06).

5. Визначення переможців (21.06–05.07).

Для подання заявки необхідно сформувати команду від 3 до 15 учасників віком від 8 до 17 років, визначити відповідальних за команду 1–2 вчителів-модераторів та разом з ними заповнити гугл-форму у період з 20.05 до 02.06.

Максимальна кількість учасників конкурсу — 500 шкіл, що першими подали заявку. Тому якщо з будь-яких причин після отримання листа підтвердження про участь у конкурсі команда не зможе взяти в ньому участь, обов’язково повідомте нас за адресою unicef.safeschool@gmail.com, щоб інша команда могла приєднатися до конкурсу і відтворити найбезпечнішу віртуальну школу мрії в Minecraft: Education Edition.

В інфраструктурі віртуальної школи мрії повинні бути враховані 8 обов’язкових правил превенції:

  • вимірювання температури на вході в навчальний заклад;
  • місце в закладі, куди можна звернутись у разі виникнення симптомів (температура, запаморочення, біль у горлі, кашель, ломота в м’язах тощо);
  • контроль за використання антисептиків для дезінфекції рук та тривалістю миття рук (протягом 20 секунд);
  • контроль за збереженням дистанції 2 м між усіма відвідувачами;
  • контроль за провітрюванням і чистотою приміщень;
  • контроль за частотою зміни маски (кожні 3 години, викидаючи використану маску в смітник);
  • інфраструктура для організації змішаного та дистанційного навчання;
  • заохочення займатись спортом та споживати здорову їжу.

Також потрібно ознайомитись із повним списком норм превенції і відтворити будь-які з них додатково.

Відеопрезентація школи тривалістю не більш ніж 10 хв має бути записана і збережена у форматі MOV, MP4 та завантажена у відкритому доступі на будь-який з доступних файлообмінників. Посилання на відео, а також супровідний лист, в якому зазначено номер школи, ПІБ відповідального за команду вчителя/вчителів, контактний номер телефону, а також ПІБ усіх учасників та додаткова інформація, яка може сприяти розумінню журі, мають бути надіслані на електронну адресу unicef.safeschool@gmail.com з темою листа «UNICEF_Безпечна школа мрії».

Відправити все необхідно до 21 червня 23:59. Організатори не будуть розглядати роботи, які прийшли після вказаного часу.

Команди-переможці будуть оголошені до 5 липня 2021 року включно та отримають спеціальні призи від організаторів конкурсу.

Ознайомтесь із детальними технічними умовами за посиланням.

Поділитися цією статтею