Оголосили переможців мовного челенджу «Українська мова важлива», що проходив з 1 по 20 квітня.

Упродовж 20 днів учасники челенджу публікували свої авторські творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон.

Мовний челендж «Українська мова важлива» ініційований освітньою компанією HUMAN після проведення першого Цифрового Марафону з української мови ім. П. Яцика, який відбувся дистанційно на цій платформі. Партнери Марафону вирішили не зупинятися та запропонувати фіналістам (11 555 учасників) взяти участь у мовному челенджі. Він мав на меті залучити найкращих знавців української мови до її популяризації серед школярів та молоді, а також спонукати кожного українця замислитися над тим, що особисто для нього означає рідна мова.

Організатори отримали 398 творчих робіт з усієї України.

Переможцями стали:

  1. Номінація «Авторський вірш» — Малиш Марія та Слижук Максим, учні Довгопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (Чернівецька область). Учасники у подарунок отримають ноутбук від компанії HUMAN.
  2. Номінація «Малюнок»Пасічніченко Анастасія, студентка Економіко-технологічного технікуму Херсонського національного технічного університету (Херсонська область). Її винагорода — планшет.
  3. Номінація «Твір»Токовенко Владислав. Учасник отримає у подарунок електронну книгу.

Також за день до оголошення переможців організатори повідомили, що додали ще п’ять спеціальних номінацій.

«Ми щоденно переглядали нові роботи конкурсантів та зрозуміли, що обрати лише трьох переможців ми просто не можемо. Адже усі роботи виявилися для нас знаковими та зачаровували своєю щирістю, патріотичністю та творчістю. Тому було вирішено збільшити кількість переможців, шляхом додавання 5 спеціальних номінацій та відзначення 30 найкращих робіт», — розповідають в компанії HUMAN.

Детальна інформація про переможців та перелік 30 найкращих робіт — на сайті організаторів.

На фото — переможці в номінації «Авторський вірш» Малиш Марія та Слижук Максим.

Поділитися цією статтею