Як проводити традиційні святкування в дитячих закладах, роз’яснили в Міністерстві охорони здоров’я. Зазначається, що заходи мають відбуватись лише для одного класу або групи в дитсадку, запрошувати гостей — батьків або аніматорів — не можна, ідеться в поясненні.

МОЗ наголошує, що під час святкування у школі на заході можуть бути присутні лише учні одного класу. Участь школярів з інших класів у святі забороняється.

У випадку із дитячими садочками це правило діє аналогічно — свято проводиться лише для дітей однієї навчальної групи.

«Традиційно на урочисті заходи новорічних свят у школах чи садочках до дітей приходять батьки та інші члени родини, проте в умовах пандемії це може створити додаткові ризики для здоров’я усіх учасників», — застерігають у Міністерстві.

Особливу увагу пропонують приділяти психологічному здоров’ю дітей.

«Відсутність рідних чи близьких на святі може викликати у дітей, особливо дошкільного віку, стрес. Тому, якщо дитина не хоче брати участь у святі без батьків чи інших членів родини, не варто її змушувати, бажано просто все послідовно роз’яснити. Потурбуйтесь про те, щоб малеча почувала себе в безпеці, а свято не стало стресовою ситуацією», — ідеться в роз’ясненні.

Також наголошують, що участь у святі можуть брати тільки працівники закладу освіти. Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які б розважали дітей та брали участь у святі, не дозволяється. Тобто організовувати, проводити захід та брати участь можуть лише співробітники закладу освіти.

Також нагадують, якщо у дитини є будь-які симптоми гострого респіраторного захворювання, краще залишити її вдома.

Поділитися цією статтею