ПРОМО

Днями Міністерство освіти і науки України надало гриф програмі Grade Teacher. Вона передбачає підвищення кваліфікації викладачів англійської мови згідно з міжнародними стандартами. Відтепер вчителі зможуть пройти курс підвищення кваліфікації відповідно до вимог законодавства України та одночасно підготуватися до міжнародного іспиту для викладачів англійської мови Cambridge TKT.

Teaching Knowledge Test (ТКТ) — це міжнародна кваліфікація для вчителів від Cambridge Assessment English. Програму Grade Teacher розробили спеціалісти Grade Education Centre з багаторічним досвідом роботи та міжнародними кваліфікаціями.

«Ми зробили все можливе, щоб надати можливість вчителям українських шкіл розвиватися професійно та особистісно з урахуванням індивідуальних потреб та завдань, попереднього досвіду та реалій освітньої системи України. Крім того, відтепер вчителі отримали шанс підвищити свою кваліфікацію згідно з міжнародними стандартами комунікативного підходу викладання англійської», — розповідає Анна Шовкалюк, менеджер з розвитку Grade Education Centre.

Програмою передбачено, що вчитель може обрати один або всі п’ять модулів, на кожен з яких відводиться 30 годин:

Модуль 1. Language and background to language learning and teaching

Модуль 2. Lesson planning and use of resources for language teaching

Модуль 3. Managing the teaching and the learning process

Модуль 4. Content and Language Integrated Learning

Модуль 5. Teaching Young Learners

Кожен модуль містить теоретичну та практичну частини, що базуються на психолого-педагогічних та методичних аспектах викладання англійської за комунікативним та проєктно-діяльнісним підходом. На завершення кожного модуля викладач проходить тестування, яке фактично є пробним іспитом ТКТ.

Кожен модуль — це окремий курс. Тому сертифікат за проходження одного модуля може бути зарахований як 30 годин обов’язкового підвищення кваліфікації вчителів. Крім того, програмою передбачено, що педагог, який пройшов перепідготовку в Освітньому центрі «Грейд», готовий до складання іспиту ТКТ залежно від напрямку, який він обрав. Викладач сам вирішує, чи потрібен йому іспит та міжнародний сертифікат.

Навчання відбувається як в освітньому центрі, так і онлайн. Можлива також змішана форма навчання. Робочою мовою курсів є англійська. Якщо викладач успішно проходить усі модулі програми, то отримує свідоцтво про підвищення кваліфікації.

Варто зазначити, що ціна іспиту ТКТ є найнижчою в Європі, а всі учасники програми Grade Teacher отримують додаткову знижку на його складання.

Поділитися цією статтею
Автор: