ПРОМО

10 складових безпечної школи

З нового навчального року кожен освітній заклад шукатиме оптимальні рішення та дієві технічні можливості для гарантування безпеки колективу та візитерів. Як це відбувається на ділі в Новопечерській школі, ми розповідаємо ТУТ

10 складових, які треба врахувати, щоб створити безпечні умови в навчальному закладі 

  1. Дезінфекція рук на вході до закладу та температурний скринінг
  2. Навчання по змінах: у класі має знаходитись не більше 15 осіб
  3. Масочний режим у коридорах, холі, їдальні та вбиральнях
  4. Санітайзери на кожному поверсі школи та 30-секундне миття рук
  5. Дезінфекція ручок, поручнів у школі після кожного уроку. Провітрювання після кожного уроку. В класі учні не мають залишатися
  6. Вологе прибирання кілька разів на день 
  7. Генеральне прибирання з дезінфекцією в школі після того, як всі залишать приміщення 
  8. Яскрава розмітка перед входом до їдальні, — це полегшить дітям тримати правильну дистанцію
  9. Відмова від фонтанчиків для пиття
  10. Інформаційні яскраві постери для дітей на всій території школи 

Температурний скринінг: як все зробити правильно? 

Ми звикли, що на вході до багатьох закладів перевіряють температуру безконтактними термометрами. Але ви самі спостерігали не раз, як прилади видають неправдоподібну температуру 35 градусів. Причин багато — від неправильного відкалібрування приладу до некоректного використання гаджета. Але коли мова йде про забезпечення закладу освіти якісним обладнанням для термометрії, яке буде використовуватись кілька років поспіль — можна розглянути довговічні, точні й високотехнологічні варіанти, — як термальна камера EdPro.

Чому термальний сканер зручніший та ефективніший, ніж ручні термометри? 

Така камера як EdPro не лише сканує обличчя та видає результат вимірювання температури тіла на зручному безконтактному екрані, а й автоматично заповнює журнал відвідувачів. Температура та дані кожного, хто пройшов термометрію, буде зафіксована та збережена в базі. Найголовніше — не потрібно залучати людей, які б підходили до візитера та вимірювали температуру на зап’ясті. Процес вимірювання надпрозорий, все відбувається за кілька секунд. А завдяки тому, що пристрій вміє розпізнавати обличчя, зайти зможуть люди, які є в базі та мають нормальну температуру. Якщо пристрій під’єднаний до мережі, це дозволяє налаштувати:

  • Централізоване керування базою відвідувачів закладу,
  • Створення звітів присутності та входу чи виходу із закладу з зазначенням точного часу.
  • Повідомлення про прихід особи, яку відзначили в базі

А що рекомендує ЮНІСЕФ?

За даними ЮНІСЕФ станом на початок червня, більше 1 мільярда дітей зі всіх куточків світу досі не повернулись за шкільні парти. Але більше 70 країн вже озвучили наміри відкрити навчальні заклади або вже зробили це, тож мільйони дітей повернулись до навчання в кінці весни або на початку літа.

У будь-якому випадку, повернення до шкіл однозначно буде пов’язане зі впровадженням підвищених заходів безпеки. До того ж, працівникам шкіл і батькам учнів треба бути готовими до того, що навчальні заклади можуть відкриватись на певний період, а потім знову закриватись і все це відбуватиметься циклічно й не за графіком протягом усього року. 

Також батькам доведеться звикати до реальності, в якій їхні діти навчатимуться позмінно, адже в школах запровадять режим роботи класів з максимально допустимою кількістю учнів в аудиторії: не більше 15 осіб.  Однією з найважливіших складових відкриття шкіл буде дотримання суворих гігієнічних вимог у закладі та нові правила етикету з миття рук, дихання (чхання та кашель у лікоть) та правила дистанціювання у приміщеннях. 

Поділитися цією статтею
Автор: