Сьогодні, 29 березня, відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич завітав з робочим візитом до України. Разом з міністром освіти і науки Лілією Гриневич Нік провів спільну прес-конференцію, на якій заявив про те, що долучиться до проекту «Безпечна школа» з протидії булінгу та проявам насилля серед дітей і підлітків.

За статистикою, 25% жертв насильства не розповідають старшим про це, адже дітям соромно говорити про такі ситуації батькам і дорослим, вони мало знають про те, як себе можна захистити. Проект «Безпечна школа» являтиме собою інформаційну кампанію, спрямовану на роз’яснення дітям, вчителям і батькам способів запобігання булінгу.

Нік Вуйчич також поспілкувався зі школярами. «Коли я прийняв себе таким, як є, інші теж прийняли мене», — поділився своїм досвідом Нік, який хворіє на рідкісну хворобу, через яку в нього немає кінцівок. Нік надихнув дітей, порадивши їм не дослуховуватися до тих, хто каже, що вони некрасиві, нерозумні, нездатні на щось. «Коли мені було 10 років, я вчинив спробу самогубства, бо не хотів ні з ким говорити про свої проблеми. Але тепер в мене є ті, хто мене вислухає, і я за це їм надзвичайно вдячний. Діліться з близькими своїми переживаннями».

Поділитися цією статтею