Представили детальний проєкт, за яким столичні заклади освіти повертатимуться до очного навчання після карантину. Щоб не було скупчень, відкриють усі запасні входи до шкіл, навчання для молодших, середніх та старших школярів розпочинатимуть у різний час (наприклад, 8:00, 8:45, 9:15).

Батьки будуть міряти дітям температуру, а на входах до закладів проводитимуть повторний скринінг або опитування дітей. Пересуватися закладами можна буде лише за чіткими правилами. Якщо виявлять хворих  працюватиме система оповіщення. У класі передбачають не більш ніж 30 дітей, за необхідності введуть змінне навчання.

Також обмежать вхід батьків та інших сторонніх осіб, батьківські збори проводитимуть онлайн, замість паперових журналів введуть електронні.

Презентувала регламент очільниця столичного Департаменту освіти Олена Фіданян під час трансляції на fb-сторінках сайту НУШ та департаменту.

«Рекомендації сформовані в такий спосіб, щоб освітні заклади змогли розібрати їх на інструкції та одразу використовувати: інструкцію для роботи технічного працівника, інструкцію для роботи медичного працівника, інструкції для роботи вихователя та класного керівника»,  зазначила Фіданян.

Нагадаємо, до шкіл діти повернуться вже з 1 вересня, за умов сприятливої епідемситуації. Навчальний рік завершать дистанційно.

Регламент відновлення освітнього процесу в закладах освіти міста Києва та режиму їхньої роботи після зняття карантину
Регламент відновлення освітнього процесу в закладах освіти міста Києва та режиму їхньої роботи після зняття карантину

Завантажити презентацію регламенту можна за посиланням. Деталі  в записі трансляції нижче:

Читайте також: Етапи виходу з карантину: коли запрацюють садки, майданчики, транспорт та всі заклади освіти

Як відкривати школи після пандемії коронавірусу — поради світових експертів

Як зміниться освіта після пандемії: 5 прогнозів світових експертів

Поділитися цією статтею
Автор: