Міністерство регіонального розвитку України вводить норму щодо створення інклюзивного навчального простору в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах. Про це повідомляється на сайті міністерства з посиланням на слова заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе на його сторінці у Facebook.

За новими державними будівельними нормами передбачатиметься, що під час будівництва або реконструкції шкіл і дитсадків необхідним є:
— створення комфортних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами — проектування класів, навчальних кабінетів, ігрових кімнат, актових та спортивних залів, туалетів та інших приміщень з урахуванням інклюзивності;
— створення умов для розвитку — проектування додаткових приміщень для медобслуговування та корекційно-розвиткових занять;
— забезпечення безперешкодного доступу до будинків, приміщень та земельних ділянок; — проектування елементів доступності (пандусів, ліфтів, підйомників, спеціальних сходів).

Нововведення було запропоновано у зв’язку з тим, що інклюзивна освіта і безбар’єрний простір є необхідними умовами в концепції НУШ, однак втілити цей напрямок неможливо без матеріально-технічного забезпечення.

На жаль, сьогодні наші загальноосвітні школи та дитячі садки не передбачають організацію інклюзивного навчання дітей з…

Gepostet von Lev Partskhaladze am Donnerstag, 12. April 2018

Поділитися цією статтею