Триває проєкт @Science Teens Platform, впродовж якого українські науковці щочетверга о 18:00 в Instagram проводять інтерактивні прямі ефіри зі школярами та всіма охочими.

Сьогодні відбудеться прямий Insta-ефір зі старшою науковою співробітницею Інституту молекулярної біології та генетики НАН України Оксаною Півень. Поговорять про редагування генів людини.

Редагування генів  це коли включають, видаляють або переміщують фрагменти ДНК в окремих клітинах чи організмі в цілому. За допомогою редагування генів науковці можуть запобігати хворобам та виправляти мутовані гени.

До цього вже встигли поговорити про астероїди та Армагеддон, про вплив тривоги на організм та подолання стресу, а також про екзопланети та космічний туризм! Минулого разу розібрали міфи та факти про мікроби разом з мікробіологом Оленою Лівінською.

Щоб приєднатися до ефіру і поставити своє запитання, потрібно підписатись на Instagram-сторінку Science Teens Platform та залишити своє запитання в сторіз.

Організатори зберуть усі запитання від підписників сторінки та поставлять їх науковиці в прямому ефірі. Також є можливість під час ефіру залишати свої запитання в коментарях.

Окрім прямих ефірів, які Science Teens Platform проводить щочетверга, також можна долучитися до марафону цікавих дослідів, які можна провести вдома з підручних матеріалів і тих, що можна купити в супермаркеті. Деталі — тут.

Science Teens Platform  безкоштовна програма популяризації науки серед підлітків. Мета програми  створити вільне науково-освітнє середовище для підлітків та надати їм поштовх до наукової творчості та розвитку власних ідей. Програма співфінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини через Вишеградські гранти Міжнародного Вишеградського фонду.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українські науковці спілкуються зі школярами в прямих ефірах в Instagram.

Поділитися цією статтею
Автор: