Зібрали для вас перелік освітніх і не тільки можливостей, які стартували цього тижня.

В Україні розпочався національний збір російських книг: виручені кошти спрямують на закупівлю дронів. Пункти збору книг облаштували у дванадцятьох центрах у різних куточках України. З їх повним переліком можна ознайомитися за цим посиланням. Організатори приймають російські та російськомовні видання, однак наголошують: примірники зі цвіллю та брудом не допускаються до участі, оскільки здати на переробку їх неможливо. Збір книг триватиме з 15 лютого до 24 березня 2024 року. Зібрані  російські книги здаватимуть на макулатуру, а на виручені кошти придбають дрон, який допомагатиме військовим на фронті.

Долучитися

«Освіторія» запрошує вчителів початкових класів на практичні вебінари про гейміфікацію в початковій школі від команди застосунку «Вивчаю — не чекаю»22 та 23 лютого відбудуться вебінари «Гейміфікація в початковій школі», під час яких учасники/ці обговорять, що таке гейміфікація та яка різниця з ігровим навчанням. Вебінари проведуть Ірина Сокол, кандидатка педагогічних наук, вчителька інформатики, фіналістка Global Teacher Prize Ukraine 2022, та Маргарита Калюжна, співзасновниця Освітнього 3D Хабу, учасниця робочої групи Європейської комісії з питань штучного інтелекту та даних в освіті й навчанні. Вебінари почнуться о 17:00 на платформі Zoom, тривалість кожного — година.

Зареєструватися

Конкурс для дошкільнят від НБУ. Завданням малечі буде самостійно виготовити іграшкову монетку, яка матиме дві сторони: аверс і реверс, а також основні елементи, що розміщені на справжніх монетах. Помічником під час дитячої творчості стане майстер-клас, доступний за посиланням. Завдяки ньому діти не лише зможуть «накарбувати» власні монетки, а й дізнаються нову та корисну інформацію про металеві гроші. 5 переможців отримають подарунки від Центру фінансових знань «ТАЛАН» та проєкту USAID «Інвестиції для стійкого бізнесу», а саме: сертифікати на 5 тис. грн на книжки та ігри з фінансової грамотності та підприємництва.

Деталі
Поділитися цією статтею