Телеведуча 1+1 та кураторка Global Teacher Prize Ukraine та проєкту «Право на освіту» Наталія Мосейчук разом з маленькими пацієнтами Охматдиту та колегами — ведучими 1+1 відкрили літній майданчик та висадили городик.

Цей майданчик відбудований силами проєктів Право на Освіту і Здійсни Мрію, глядачам та партнерами каналу. Облаштований міні футбольним полем, інклюзивними каруселями і навіть перехрестям для вивчення правил дорожнього руху зі справжнім світлофором та пішохідними знаками. На городику вже ростуть малина від Тіни Кароль та «острів спокою» з м’яти, смородина, порічка.

Цьогоріч у літній резиденції працювали всі: найменшому малюку 2 роки, найстаршому учню Школи Супергероїв 17 років, вчителі, батьки і навіть поліцейський. Скоро на учнів Школи Супергероїв з усіх відділень лікарні чекає урожай полуниць та суниць, гороху, перцю, капусти, моркви.

Перший врожай зберуть вже в кінці місяця. Два рази на тиждень тут будуть проводити уроки біології, слідкувати за ростом рослин та прибиратимуть бур’яни.

А на Наталію Мосейчук чекала несподівана зустріч зі школяркою Лізою. Вони познайомились 4 роки тому у педіатричному відділенні. Тоді дівчина була прикута до ліжка та два роки провела у корсеті. Тепер доросла красуня приїхала у Охматдит на реабілітацію та разом з телеведучою висадила полуницю.

«Я хочу, щоб діти, після того як повернулися з лікарняних палат казали: «Ти знаєш, одного разу я потрапив у лікарню. Так от, ми там саджали город, зрізали м’яту, їли помідори, збирали смородину». Не говорили про пігулки, ліки та крапельниці. Це наша Мета!» — поділилася Наталія Мосейчук.

Наталя Мосейчук — кураторка премії Global Teacher Prize Ukraine. Щороку відзначає у власній номінації «Вибір серцем» педагогів, які працюють з дітьми, що мають особливі освітні потреби, й навчають в лікарнях, інтернатах, дитячих будинках та інклюзивних класах. Цього року вперше також будуть обирати вчителя, який працює у прифронтових регіонах, і тих, хто їздить туди зі спеціальною волонтерською місією.

Поділитися цією статтею