Навчальна платформа Сoursera провела дослідження, в якому визначила рівень навичок та найбільш популярні курси у 2020 році. Звіт Global Skills Index опублікували в себе на сторінці.

Проаналізувавши запити 65 мільйонів учнів на платформі та спираючись на дані про результати роботи учнів за останні 12 місяців, у звіті оцінюють рівень навичок у 60 країнах, 10 індустріях та 11 галузях навчання в секторах бізнесу, технологій та науки про дані. Також на основі цих даних зробили висновки про найбільш затребувані навички у 2020 році.

П’ятірка найпопулярніших навичок, пов’язаних із COVID-19:

  • охорона здоров’я,
  • розпізнавання симптомів,
  • розуміння факторів ризику,
  • соціальне дистанціювання,
  • відстеження контактів.

Починаючи з березня, на курси Coursera за цими напрямками подалися понад 800 тис. слухачів.

Курс «COVID-19: відстеження контактів» (COVID-19 Contact Tracing course) Університету Джона Хопкінса став найпопулярнішим курсом року на платформі Coursera.

Попит на навички особистого розвитку, такі як впевненість, управління стресом та уважність, у 2020 році зріс на 1200%.

«Невизначеність щодо діагнозу, побоювання щодо дефіциту ресурсів, зростаючі фінансові втрати та порушення особистих свобод, безсумнівно, сприяли розповсюдженню психічних та емоційних переживань. З моменту спалаху попит людей на курси розвитку особистості, включаючи управління стресом та уважність, зріс на 1200%. Дослідження вже давно показали, що поліпшення психічного здоров’я веде до підвищення продуктивності праці, і ми очікуємо збільшення інвестицій у психічне та емоційне благополуччя», — ідеться у звіті.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею