Юний талант відкрила англійська вчителька! Батьки чотирирічного британця Надіма Шамма-Сургам тепер офіційно знають, що їхній син найталановитіший  він став наймолодшим поетом, чиї вірші коли-небудь публікувалися у вигляді книги.

Британська вчителька, поетеса і переможниця премії Орвелла Кейт Кленчі спершу познайомилася з мамою хлопчика, а потім і з його творчістю. Кленчі почала публікувати вірші Надіма в себе в соцмережах і допомогла хлопчикові укласти договір з видавництвом Walker Books на публікацію його першої збірки віршів.

Надім став наймолодшим автором, який уклав договір на видання власної книги. Чотирирічний поет любить писати на різні теми: від простих побутових ситуацій і природи до любові та прощення. Звичайно, сам хлопчик ще не вміє писати і читати, а тому він просто диктує свої твори мамі, яка їх записує.

«Його вірші говорять про такі важливі почуття, як любов і самотність, і Надім знаходить для цього ідеальні слова,  сказала представниця видавництва Деніз Джонстон.  Вони прості, вони надихають, і в них є якась своя мудрість».

Книга з віршами Надіма вийде у Великій Британії влітку 2021 року, а ми поки переклали кілька творів талановитого малюка:

Кожному треба когось любити

Фламінго когось люблять
Вітер когось любить
Море когось любить
Привиди
Літери
Будинки
Усе, що ви коли-небудь знали, когось любить
У кожному є любов
Навіть у поганців.

Повертаючись додому

Знімаємо наші куртки.
Вішаємо їх на вішалку
Знімаємо рукавички
Знімаємо черевики
Ставимо їх туди, де вони повинні бути.
Ти знімаєш свою сміливість,
Бо вдома нема чого боятися:
Ні темних печер, ні монстрів,
Ні відьом, ні бджіл, ні виючих звуків.
Тобі не потрібна твоя сміливість.
Вимий руки
Пообідай
Влаштуйся зручніше.

Ілюстративне фото: https://www.freepik.com/

Поділитися цією статтею