Ранджит Дісалі, переможець Global Teacher Prize 2020, записав звернення до українських учителів з нагоди старту премії Global Teacher Prize Ukraine 2021 та закликав їх подавати заявки на премію.

Ранджит Дісалі у 2020 році визнаний найкращим вчителем планети, а ще він розділив винагороду в 1 мільйон доларів США з рештою фіналістів Global Teacher Prize 2020.

«Вітаю усіх! Мене звати Ранджит Дісалі, і я переможець Global Teacher Prize 2020.

Я знаю, що українські вчителі стикаються з багатьма викликами — так само, як і вчителі в Індії, де я навчаю.

Ключ до всього — повага до ідей та статусу вчителювання.

Необхідно, щоб уряди та приватні установи в кожній країні визнали важливість освіти та доклали зусиль, щоб кожна школа мала необхідні ресурси та обладнання.

Потрібно, щоб учителі отримували якісне навчання та підтримку. А також — використовували нові підходи в роботі замість застарілих.

Ми маємо зробити пріоритетом, щоб дівчата отримували хорошу освіту та старт у житті. Це їхнє природне право. Це наше зобов’язання перед наступними поколіннями. І це перший крок до знищення глобальної нерівності та бідності.

Професійний розвиток учителя має бути на першому місці. Ми повинні постійно вчитися нових навичок та бути відкритими до нових ідей.

Нам потрібно покращити доступ до технологій і використовувати їх розумно, щоб забезпечити найкращий освітній досвід.

Розкривати в учнях ті якості, яких потребує світ. Заохочувати їх цікавитися широким світом, будувати спільноти через кордони та ставати справжніми громадянами світу.

Ми повинні вчити наших дітей ставати більш творчими, співчутливими та думати інноваційно.

Адже їм доведеться зіткнутися з багатьма викликами в дорослому житті: від глобальної нестабільності до кризи авторитетів, пандемій, зміни клімату. Їм доведеться зробити так, щоб автоматизація не віднімала робочі місця, а посилювала громади.

Я сподіваюся, що натхненні вчителі з України подаватимуться на Global Teacher Prize Ukraine, а також на світову премію Global Teacher Prize.

Global Teacher Prize — найбільша премія свого роду. Вона проливає світло на важливість роботи вчителів у всьому світі.

Світова премія та її національні версії, як-от українська, піднімають рівень поваги до нашої професії. Після моєї перемоги у Global Teacher Prize ставлення до вчителів у моїй країні стало набагато кращим.

Але, звичайно, своїм успіхом я завдячую успіхам своїх учнів. Завдяки їм я зміг розповісти свою історію світові і вам.

Тож, будь ласка, прошу, прошу: подавайтеся на Global Teacher Prize Ukraine і розкажіть про себе світові. Нехай вам щастить!»

25 березня 2021 року стартував п’ятий, ювілейний сезон найпрестижнішої національної премії для вчителів-новаторів Global Teacher Prize Ukraine. Переможець отримає 250 000 гривень, поїздку на Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації власних освітніх проєктів від «Освіторії».

Подати заявку на участь може кожен учитель до 1 серпня на сайті премії. Номінувати улюблених педагогів можуть також учні, батьки, колеги та рідні. Ім’я переможця планують оголосити 2 жовтня 2021 року, у Міжнародний день учителя.

Подати заявку або номінувати вчителя
Поділитися цією статтею