МОН домовилось із LEGO про безкоштовні набори іграшок для першокласників ще на два роки. Також розширять співпрацю у дошкільній та вищій освіті.

У проєкті вже 250 дитсадків, планують залучити ще 100. Їм теж дарують набори конструктора та продовжать проводити тренінги з ігрових методів навчання для вихователів.

«Така допомога Україні — результат роботи українських вчителів, які успішно опанували нові методики навчання», — розповів віце-президент The LEGO Foundation Каспер Оттоссон.

Першокласники, які підуть до школи у 2019 та 2020 роках, безкоштовно отримають:

  • кожен учень — по набору «Шість цеглинок» у жовтні;
  • кожен клас — по набору «LEGO Play Box» протягом року.

«Учителі використовують набори коли вивчають з учнями склади, додавання та віднімання, і навіть під час фізкультхвилинок. Усі відзначають, що ці методики дійсно дають можливість наочно та доступно пояснити дітям матеріал, розкрити їхні вміння, навчитися працювати в команді, домовлятися, пропонувати нові нестандартні рішення», — зауважила Лілія Гриневич.


Набори отримають близько 16 тис. шкіл, 70 тис. вчителів та 1,35 млн першачків. Двосторонній меморандум підписали 20 червня.

У межах співпраці також введуть спецкурси з ігрових методів навчання в освітні програми підготовки педагогів у закладах вищої освіти та програми підвищення кваліфікації, повідомляють у Міносвіти.

Нагадаємо, раніше публікували методичні посібники про те, як користуватися конструкторами в початковій школі.

Ілюстрація: компіляція зображень з методичного посібника Lego

Поділитися цією статтею