Меґґі Макдоннел з Канади, переможниця світової премії для найкращих вчителів Global Teacher Prize 2017, 24 жовтня приїздить до Києва на відкриття Освіторія Хабу — першого в Європі надсучасного простору для освітян. 

Меґґі працює вчителькою у селі Salluit у канадській Арктиці, де живуть корінні мешканці Канади — інуїти. Тут суворий клімат і стресове середовище — узимку температура падає до -25 градусів, молодь не ходить до школи, бо вживає алкоголь та наркотики, вчиняють вандалізм і насильство.

«Я культивую в дітях стійкість, надію і віру в себе — те, що допоможе їм побороти суїцидальні думки», — каже Меґґі. За допомогою проєктного навчання вчителька залучає учнів до приготування здорових перекусів для однокласників, до роботи підлітків у дитячому садочку, де вони стають наставниками для молодших дітей. Також вона створила фітнес-центр, що став осередком здорового способу життя для молоді та дорослих усієї громади.

Два роки тому Меґґі Макдоннел стала найкращою вчителькою світу за версією Global Teacher Prize

«Коли я працюю з молодими людьми, моя мета — дати їм інструменти, необхідні для того, щоб вони стали володарями своєї долі», — розповідає Меґґі. Вона називає це навчанням через «акти доброти» — так діти вчаться піклуватися одне про одного та довкілля, отримують життєві навички і зрештою повертаються до школи, бо усвідомлюють цінність освіти.

«Коли біжиш сам, можеш бігти швидко, коли біжиш з іншими — можеш бігти далеко» — цей вислів Меґґі Макдоннел часто повторює своїм учням, щоб спонукати їх до співпраці. Ця фраза влучно відображає ідею Освіторія Хабу — відкритий простір для фахівців освітньої галузі, де можна працювати, навчати і навчатися, ділитися досвідом і створювати справжню освітню синергію. Під одним дахом Хабу зустрінуться освітні громадські організації, тренінговий центр «Освіторії», стартапи та освітні змінотворці, а також батьки, що прагнуть «усвідомленого батьківства». Хаб стане справжнім освітнім пульсаром, що працюватиме 24/7: тут можна зручно працювати в коворкінгу, ефективно навчатися в тренінговій залі, затишно релаксувати у Лаунжі чи бібліотеці, розважатися з користю на вечірніх подіях.

Ми можемо і повинні створювати кращі версії себе щодня — із такою думкою створювався Хаб і саме цьому він сприятиме.

Тут можна дізнатися більше про відкриття Хабу

Поділитися цією статтею