Зміни пропонують до нового закону про загальну середню освіту. Правку, що має заборонити використовувати смартфони на шкільних уроках, вніс Народний депутат України Олексій Гончаренко. На перервах телефони учням віддаватимуть. Пропозицію подали на розгляд до Верховної Ради.

Пропонують заборонити використовувати усі пристрої під час уроків, які можуть підключатися до інтернету. Винятком будуть учні з особливими освітніми проблемами. Використовувати гаджети дозволять також у тих випадках, якщо вони необхідні для навчального процесу.


Це має допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним та зменшити кількість випадків інтернет-булінгу, – вважає ініціатор зміни Олексій Гончаренко, передає канал 24.


За словами депутата, смартфони відволікають учнів від навчального процесу, а також призводить до замкнутості дітей та скорочують спілкування з однолітками та батьками.

Правка також передбачає, що школи автономно зможуть вирішувати запроваджувати заборону чи ні. Порядок, за яким використовуватимуть смартфони на території школи, визначатиме адміністрація закладу разом з батьківським комітетом.

Поділитися цією статтею
Автор: