Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість продовження осінніх канікул до 3–4 тижнів через COVID-19. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо.

«Поки що все вирішується. Найімовірніше, канікули будуть трохи продовжені, але ми не розраховуємо, що вони будуть доволі тривалими. Зазвичай вони тривають впродовж двох тижнів, зараз ми дискутуємо про термін 3–4 тижні», — зазначив Кузін.

Заступник міністра наголосив, що ситуація із захворюваністю школярів відрізняється в різних областях. Так, нині дуже багато класів закривається на карантин через випадок захворювання учня або вчителя.

Рекомендацію розпочати осінні канікули в школах з 18 жовтня було ухвалено задля зменшення навантаження на медичну систему у відповідних областях.

«На наше переконання, і, до речі, МОН також підтвердило це, ми вирішили працювати разом і перенести канікули на тиждень раніше. Сподіваємося, що це буде одним з дієвих протиепідемічних заходів національного рівня», — сказав Кузін.

Наразі дослухалися до рекомендацій і пішли раніше на канікули третина шкіл.

Поділитися цією статтею