Організатори всеукраїнської премії запевняють, що бути татом — модно, а тих, хто робить батьківство в Україні справжнім трендом XXI століття, треба знати. Голосування за найкращих татусів тривало онлайн на сайті проєкту.

У номінації «Освітянин» переміг експерт «Освіторії» Ігор Хворостяний.

Ігор Хворостяний — керівник старшої школи Новопечерської школи, учитель української мови та літератури, кандидат філологічних наук, в освіті працює 14 рокiв. За цей час став співавтором і лектором онлайн-курсів «Лайфхаки з української мови» і «Лайфхаки з української літератури», що покликані надати можливість усім вивчити українську або підготуватися до ЗНО. Є автором шкільного посібника «Українська мова: лайфхаки», університетського посібника «Історія української літератури 2-ї половини ХІХ століття». Головне ж і найбільше «співавторство» — доня Соломія.


«Колись на питання, чи є в мене діти і скільки їх, просив почекати, поки підрахую, і відповідав, що десь 200, і всі — мої. Що значить «бути татом»? Я б сказав, що це любов і страх. Любов, якої буває настільки багато, що можна задихнутися від щастя, і страх, від якого задихаєшся, незалежно від того, багато його чи мало. Роль сучасного тата в сім’ї. Не думаю, що тато повинен відповідати якомусь образу, бо в кожного ж він свій. Мабуть, роль тата в тому, щоб бути собою і любити — маму, дитину, світ. Не бути байдужим».


Бiльше про переможця читайте в iнтерв’ю премії «Тато року — 2019».

У номінації також змагалися Володимир Алєксєєв — вчитель початкових класів та вчитель у Школі Супергероїв при лікарні ОХМАТДИТ, головний редактор всеукраїнської газети «Початкова освіта», автор книжок про початкову школу, тато донечки.

Роман Тичківський — співзасновник і член ради директорів Відкритого університету Майдану (ВУМ). Натхненник та керівник Української академії лідерства.

Олександр Тарченко — мандрівник, бізнесмен, інноватор та батько трьох дітей, який вірить, що найкращий спосіб виховання — це власний приклад. Заснував фонд DEC foundation, метою якого є підтримка ініціатив в освіті та культурі. Ініціатор створення журналу про освіту за кордоном Ed_Venture.

Олександр Елькiн — радник Міносвіти з інновацій і горизонтальних зв’язків в освіті, член Громадської ради при Міносвіти, один з розробників Нової української школи, тато доньки.

Окрім того, на премії визначили переможців у номінаціях «Тато-блогер», «Тато-зірка», «Тато-лікар», «Тато-спортсмен» та вибір 4MAMA.UA

Зокрема, у номінації «Тато-зірка» найбільше «вподобайок» набрав Юрій Горбунов. Із ним змагалися Олександр Педан, Володимир Остапчук та Олег Скрипка. А «Татом-спортсменом» став Василь Вірастюк, за якого голосували активніше, ніж за Олександра Усика, Андрія Шевченка та інших.

«Бути реалізованим як тато — тепер так само важливо, як і досягти успіху в кар’єрі, зреалізувати свій особистий потенціал. Ми хочемо розповісти всій країні про найкращих тат України», — каже Оксана Шевченко, головна редакторка сайту 4mama.ua, який заснував премiю «Тато року».

Ілюстрація: fb-cторінка Ігоря Хворостяного

Поділитися цією статтею