Українські фільми та тизери до них розмістять на Національній освітній електронній платформі для допомоги в освітньому процесі. Відповідний Меморандум підписали Міністерство освіти і науки, Мінкульт та «Українська кіноасоціація».


«Для нас дуже важливо забезпечити дітей сучасним цікавим змістом освіти і навчальними матеріалами, які можуть їх мотивувати до навчання. Розвивається чудовий медійний контент, який створений в Україні і який підтримується державним бюджетом. Ми досягли домовленостей з Міністерством культури про те, що він забезпечуватиме передачу Міністерству освіти і науки фільмокопій український стрічок, майнові права інтелектуальної власності яких належать державі», — повідомила Лілія Гриневич.


На думку Міністра, такі матеріали мотивуватимуть дітей, дадуть їм можливість навчатись в цікавий спосіб і ознайомлюватися з сучасним культурним продуктом.

«Базуватиметься все на Національній освітній електронній платформі. Там буде створено окремий медіаресурс — «Медіатека». Це може особливо допомогти для вивчення літератури та історії. Якщо ми говоримо про депортацію кримських татар, у нас є чудовий художній фільм «Чужа молитва» і є документальний фільм «1944»», — розповіла Лілія Гриневич.

Міністр культури Євген Нищук вважає, що важливо шукати точки дотику між освітою та сучасним українським кінематографом, який має бути корисним широкій аудиторії.


«В останні 3 роки в українському кінематографі з’являються, власне, ті фільми, на ті віхи історії та на ті персоналії, які були колись або перекручені, або були під грифом «Заборонено», обростали різними міфами. І зараз так виходить, що в шкільній навчальній програмі відкривається ця історія в правдивий спосіб».


«Ми зараз звертаємо увагу на те, щоб створювалась дитяча казка, анімаційні фільми. Буквально в жовтні виходить прем’єра «Захар Беркут», наступного року — «Олекса Довбуш», «Мавка» за Лесею Українкою. Ми можемо називати десятки фільмів, які збігаються зі шкільною програмою. Це імпульс системній роботі, щоб ці фільми обов’язково дійшли до юного глядача», — зазначив Євген Нищук.

Виконавча директорка «Української кіноасоціації» Вікторія Ярмощук додала, що сучасні українські фільми мають також потужний виховний вплив — це особливо важливо в теперішній історичний період нашої країни.

Поділитися цією статтею
Автор: