В Україні розвивається єдина освітня екосистема. Три головні аспекти її створення назвав заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука» сьогодні, 31 травня 2021 року.

«Наша стратегія цифрової трансформації освіти і науки націлена на те, щоб створити єдину освітню екосистему, яка допоможе здобувачам освіти та педагогічним працівникам розвиватись, опановувати цифрові компетентності й мати постійний доступ до якісного цифрового контенту», — наголосив Артур Селецький.

Проєкт Стратегії цифрової трансформації освіти і науки описує єдину освітню екосистему і визначає стратегічні напрями цифрового розвитку та цифрової трансформації освіти і науки.

  • Першою ціллю проєкту стратегії є створення цифрового освітнього середовища, зокрема забезпечення шкіл комп’ютерною технікою та широкосмуговим доступом до інтернету.
  • Друга ціль проєкту стратегії трансформації освіти і науки — цифрові компетентності. Для цього спільно з партнерами Google та Microsoft уже було проведено низку навчань, тренінгів для вчителів. У планах МОН — зробити таке навчання постійним. Також розроблятиметься типова програма підвищення кваліфікації педагогічних працівників із цифрової компетентності.
  • Третьою ціллю проєкту стратегії є сучасний зміст освіти. Зокрема, для цього МОН продовжує розвивати платформу «Всеукраїнська школа онлайн», якою користуються вже у 115 країнах світу, а також близько 6 тис. учнів з тимчасово окупованих територій України.

Фото Міністерства освіти і науки України.

Поділитися цією статтею