У місті Краматорськ Донецької області запустили регіональний STEАM-центр.

Його мета — забезпечення якісної підготовки вчителів до впровадження STEАM-освіти в навчальних закладах регіону. А також допомога школярам та студентам області в освоєнні технологічних дисциплін та їх підготовка до професій майбутнього.

Центр, аналогів якому немає в Україні, створений на базі Краматорської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №10.

Обладнання для освітнього проєкту забезпечила компанія Accord Group (ТМ STEAM-lab). Вони поставили комплекти програмованих електронних модулів та фото-відео-студії з голографічним екраном. А також разом зі спеціалістами тренінгового центру STEAM Train розробили навчальні програми з підготовки тренерів STEAM-освіти та почали їх навчання.

“Accord Group разом з американською компанією STEAM.Org розробили технічний стандарт STEAM-освіти. Цей стандарт є знаком якості. Ми дуже пишаємося тим, що саме на його базі був реалізований центр. STEAM є дуже класним інструментом побудови нової цифрової школи, перетворення наших школярів у професіоналів майбутнього та переходу країни до моделі інноваційної економіки в глобалізованому світі”, — коментує Ігор Старенький, керівник інноваційних проєктів у сфері освіти компанії Accord Group.

Абревіатура STEM розшифровується як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме цей підхід лежить в основі діяльності центру.

Центр створений за підтримки партнерів — ПРООН в Україні, Accord Group, Фонду освітніх ініціатив, Донецької обласної державної адміністрації. Він є частиною проєкту «Розвиток STEM-освіти в Донецькій області», який розроблено за фінансової підтримки Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Поділитися цією статтею