Рішення про призначення Любомири Мандзій ухвалили 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів України після звільнення з посади в. о. міністра освіти і науки Юрія Полюховича. 

Про перші кроки на посаді в. о. міністра освіти пані Любомира розповіла на своїй сторінці у Facebook:

«Початок 2020 року видається вкрай непростим для всіх нас. Та це не означає, що потрібно опускати руки. Усе якраз навпаки — ще більше працювати, не боятися відповідальності та не забувати, що всі зміни починаються з себе.

Рішенням Кабінету Міністрів України від 25 березня мене призначено на посаду виконуючої обов’язки міністра освіти і науки України.

У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед Міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше — ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого. І, не сумнівайтеся, ми ухвалимо всі необхідні рішення.

Окремо хочу наголосити: реформа освіти триватиме й надалі. Бо тяглість і безперервність правильних змін — це те, що ніяк не можна ставити під сумнів.

Готова до співпраці з усіма небайдужими.

Мийте руки з милом і #ЗмінюємоОсвітуРазом».

Довідка «Освіторії»

Любомира Мандзій народилася 10 травня 1973 року в селі Опака Дрогобицького району Львівської області.

У 1995 році закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Географія».

Упродовж 1998–2001 років за спеціальністю «Політичні інститути та процеси» навчалася в аспірантурі Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2003 році захистила дисертацію на звання кандидата політичних наук. 2008 року отримала вчене звання доцента.

З 2001 до 2016 року працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Протягом 2016–2019 років — директор департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні 2019 року перемогла в конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти в Львівській області.

Вільно володіє польською мовою, а також має достатній рівень англійської.

11 вересня 2019 року призначена на посаду заступника міністра освіти і науки України.

Поділитися цією статтею