Анонсували створення в Україні анімаційного серіалу для дітей за мотивами української міфології. Раніше в проєкті вже вийшли мобільний додаток з доповненою реальністю і настільна гра про міфологічних героїв.

Дія серіалу відбувається у Чарівному світі. Це фантастичний Всесвіт, у якому живуть міфічні боги, чарівні істоти та казкові персонажі: Велес, Перун, Сварог, Домовик, Кобиляча Голова, Ох та інші.

Головні герої серіалу — маленька відеоблогерка Софійка та її братик Богданчик, які потрапляють з нашої реальності до Чарівного світу, де їм доведеться здійснити дивовижну подорож та пройти випробування, щоб врятувати обидва світи від злого Пека.

Над створенням серіалу працює команда проєкту «Чарівний світ UA», яка займається популяризацією української міфології і вже створила мобільний додаток з доповненою реальністю та настільну гру «Чарівний світ. Джерело сили».

В серіалі буде використана методологія едьютейнменту, тож він виконуватиме не лише розважальну, а й освітню функцію. Окрім української міфології серед тем серіалу: піклування про навколишнє середовище, розуміння взаємозв’язків людини і природи, побудова «екологічно чистих» стосунків з оточуючими.

Проєкт створюється за підтримки Українського культурного фонду.

Поділитися цією статтею