На ресурсі МАН опублікували перелік можливостей для учнів та освітян восени 2023 року.

Для учнів:

GENIUS Olympiad, або «Олімпіада геніїв» — наймасштабніший світовий конкурс наукових і мистецьких екопроєктів, який заснувала організація Terra Science and Education у США. Тут діти презентують свої ідеї порятунку світу від глобальної екологічної катастрофи в колі натхненних однодумців із 80 країн світу, а також перед експертами у сферах STEAM і бізнесу.

Школа медіаграмотності — проєкт, який ознайомить дітей з основними принципами медійної та інформаційної грамотності, навчить критично сприймати інформацію з мережі, розрізняти факти та припущення, а також розуміти, як працює пропаганда.

Проєкт мовної школи МАН «Brainy English» із підготовки до всеукраїнської конференції для юних лідерів — підлітків, які прагнуть поділитися власним досвідом, а також шукають можливості для розв’язання локальних і глобальних проблем.

Для освітян:

Музей науки — перший в Україні державний інтерактивний музей, де відвідувачі можуть взаємодіяти з усіма експонатами. Тут можна на практиці ознайомитися з фізичними, хімічними чи біологічними явищами та науковими здобутками людства. Гості музею можуть потримати в руках моделі людських органів, випробувати на собі оптичні ілюзії чи покористуватися новітніми винаходами, а також узяти участь у наукових подіях.

«Освітні практики в музеях науки» — це інноваційна програма, спрямована на підвищення професійних навичок та збагачення педагогічного процесу для тих, хто працює у сфері освіти та поєднує у своїй роботі елементи інтерактивної музейної педагогіки. Головна мета практикуму — ознайомити слухачів із музеєм науки та його освітньою діяльністю, можливостями використання сучасних музейних практик під час навчального процесу в закладі освіти, а також з ефективними методами навчання через практичний досвід взаємодії освітян з музеями науки.

Семінар-практикум для педагогічних працівників обласних малих академій наук учнівської молоді — координаторів конкурсів «MAH-Юніор Ерудит» і «MAH-Юніор Дослідник».
Це семінар-практикум, учасники якого дізнаються про методико-педагогічні заходи, обміняються досвідом, як удосконалити організацію та проведення конкурсів «МАН-Юніор Ерудит» та «МАН-Юніор Дослідник».

Реєстрацію та більше деталей про ці та інші можливості можна знайти на ресурсі МАН.

Переглянути
Поділитися цією статтею