Зібрали для вас перелік освітніх і не тільки можливостей, які стартували цього тижня.

Klitschko Foundation започаткували проєкт Democracy Hub — освітній проєкт, спрямований на розвиток демократичних цінностей, критичного мислення та громадянської активності серед української молоді з метою її подальшого залучення до відновлення України. Під час курсу учасники матимуть можливість дізнатися про демократичне суспільство, український менталітет, цифрову демократію та дезінформацію. Після його проходження 16 підлітків зможуть виграти стипендію, яка повністю покриває участь у конкурсному відборі, та поїхати до Швейцарії. До участі запрошуються дівчата та хлопці 14–16 років з різних регіонів України, які володіють англійською мовою на рівні В1 та мають закордонний паспорт.

Долучитися

Всім охочим дадуть практичні поради, як залучати дітей до мистецтва. Про це розповість батькам, педагогам та просто всім дорослим Софія Рябчук — дослідниця гармонійного розвитку дитини, мистецтвознавиця та перекладачка книг «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» та «Як розмовляти з дітьми про мистецтво ХХ ст.». «Як розмовляти з дітьми про мистецтво» (Видавництво Старого Лева) — пізнавальна книга французької письменниці та мистецтвознавиці Франсуази Барб-Ґалль. У ній простими словами і в зручній формі авторка підказує, як навчити дітей «бачити» картину, розуміти її і відчувати.
Розмова-воркшоп відбудеться 29 лютого о 19:00 у книгарні «Сенс» (Київ, Микільський провулок, 1). 

У Львові схожий воркшоп відбудеться 27 лютого о 19:00 у книгарні-кав’ярні Старого Лева (Львів, вул. Галицька, 17).

Долучитися

В Україні стартує освітній проєкт «В пошуках ідентичності». У його межах планують провести низку онлайн-подій та створити дискусійну платформу для об’єднання української нації на основі спільного розуміння минулого, ідей та цінностей. До участі в проєкті запрошені відомі в академічних та публічних колах експерти, науковці та представники інтелектуальної еліти України.

Перша лекція проєкту відбудеться 21 лютого і матиме назву «Чому важливо говорити про ідентичність в умовах війни? Культурна ідентичність». Її проведе Наталія Кривда — докторка філософських наук, сучасна українська філософиня та публічна інтелектуалка. 23 лютого також відбудеться лекція історика, доктора наук Віталія Скальського «Як ми тут опинилися? Магістралі і манівці української історії ХХ сторіччя», а 27 лютого — онлайн-дискусія «За що ми воюємо? За ідентичність, за територію, за історію, за культурну спадщину?» за участі Наталії Кривди та Віталія Скальського.

Дізнатися більше

Онлайн-лекція від знаної літературознавиці Діани Мельникової «Василь Стус: небіж Рильке, син Тараса»

1 березня зіркова літературознавиця Діана Мельникова запрошує на онлайн-лекцію «Василь Стус: небіж Рильке, син Тараса». На зустрічі можна буде поринути в біографію Стуса, його принципи, цінності, усвідомлені вибори, творчі трансформації та обговорити, що таке «самособоюнаповнювання», дослідження про письменника і, звісно, його творчість — поезію, прозу, переклади. Долучайтесь!

Поділитися цією статтею