У разі переведення всієї території України із «зеленого» на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, яке може відбутись вже наступного понеділка, 13 вересня, працювати у звичайному режимі зможуть лише заклади освіти, колективи яких провакциновані на рівні щонайменше 80%. Про це в коментарі телеканалу Україна 24 нагадав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров’я подало клопотання до Кабінету Міністрів щодо переведення всієї території України із «зеленого» на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки через перевищення індикаторів, що дозволяють перевести територію країни із «зеленого» рівня епідемічної небезпеки на «жовтий».

«Ми від МОЗ подали клопотання до Кабміну, поточного тижня відбудеться комісія техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. І швидше за все, з наступного понеділка Україна перейде на «жовтий» рівень епідемічної безпеки. Відповідно, будуть встановлені додаткові обмеження, які передбачені для «жовтого» рівня і стосуються, в основному, масових заходів», — сказав Ляшко.

Міністр також зазначив, що на «жовтий» рівень небезпеки перейде вся територія України. Водночас якщо в регіонах відбуватиметься погіршення ситуації до «помаранчевого» або «червоного» рівня, країна перейде до регіонального розподілу на зони епідемічної небезпеки.

«Щодо освітніх закладів, то діє норма, яка передбачає, що школи в офлайн працюють, якщо 80 % педагогів вакциновані проти коронавірусної хвороби. У разі, якщо така норма не дотримується, школи переходять в online-режим», — сказав міністр охорони здоров’я.

Він також зазначив, що для «жовтого», рівня епідемічної небезпеки вакцинованими вважатимуться особи, які отримали навіть першу дозу вакцини. Водночас для «червоного» має бути забезпечений повний курс вакцинації.

Поділитися цією статтею