Базова частина оплати праці буде 80%, а 20% становитимуть доплати, кілька регіональних надбавок та премії. Це буде зрозуміла і прозора формула нарахування зарплат. Зміни почнуть діяти у 2025 році. Спершу новий формат апробують у 500 пілотних школах.

Про це на Серпневій конференції заявили віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров та міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

— Не може бути 50 способів нарахування зарплати, ми маємо змінити ці правила, — наголосив Михайло Федоров. — Маємо створити умови, коли вчитель думає тільки про те, як надихати і вчити дітей. А без змін зарплати це неможливо зробити, — додав віцепрем’єр-міністр.

Своєю чергою міністр освіти і науки на Серпневій конференції презентував розширену візію майбутного освіти.

— Ми не будували систему освіти для успішної, демократичної і людиноцентричної країни. Ми послуговуємося радянською системою освіти, але ми модернізуємо її, і тут ми не можемо зупинятися. Готовність до змін — це ключова цінність нової команди МОН, —  підсумував Оксен Лісовий.

Він нагадав, що нещодавно в Міністерстві презентували Візію майбутнього освіти і науки України. Вона є основою для подальшого розроблення Національної стратегії освіти і науки України, над якою працюють 1700 експертів. Візію майбутнього освіти і науки можна переглянути за лінком.


Поділитися цією статтею