Міносвіти прокоментувало ситуацію з відміною проведення лекцій та семінарів у січні-лютому. Відповідні роз’яснення опубліковано на сайті МОН.

Так, згідно з чинним законодавством, за будь-яких умов, у тому числі кліматичних, заклад вищої освіти не може підміняти аудиторне навчання дистанційним. Однак крім занять в аудиторіях студенти також мають практику, підготовку курсових та дипломних робіт тощо, тому саме цей тип занять виші змістили на лютий, тобто відбулося перенесення позааудиторних занять на зимовий період, а аудиторних – на весняний та літній без втрат для навчання.

У МОН зізнаються, що існує значна проблема з енергоефективністю українських університетів. Старі приміщення потребують капітальних ремонтів, аби ресурси на їх утримання (у тому числі опалення) використовувались розумно. Однак цю проблему вирішуватимуть, і в 7 вишах проводитимуть серйозні заходи для енергозбереження та оптимізації управлінських процесів енергоспоживання. Йдеться про такі ВНЗ: Національний технічний університет «Львівська політехніка», Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, Чернігівський національний технологічний університет, Сумський державний університет, Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Вінницький національний технічний університет.

Поділитися цією статтею