Міністерство освіти і науки розробило новий порядок для створення груп подовженого дня у закладах освіти. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Наразі документ перебуває на реєстрації в Мін’юсті. Зміни відбулися завдяки тому, що раніше створення груп подовженого дня було виключно компетенцією Уряду, але в рамках НУШ це повноваження було закріплено за МОН. 

Новий порядок передбачає такі зміни:

  • можливість створення інклюзивних та/або спеціальних груп подовженого дня. Визначено особливості процедури їх відкриття, наповнюваності та організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами.
  • групи, як і основне навчання, мають формувати в учнів ключові компетентності, а також забезпечувати виконання індивідуальної програми розвитку дітей з особливими освітніми потребами.
  • попереднє Положення допускало комплектування груп у межах щонайменше 4-х вікових категорій (наприклад, з учнів 2-5 класів), але тепер різниця у віці учнів з однієї групи не має перевищувати двох вікових груп (приміром, з учнів 2-3 класів). Це дозволить забезпечити комфортніші умови для дітей з урахуванням їх індивідуальних психологічних відмінностей та фізичного розвитку.
  • водночас заклади, що знаходяться в сільській та/або гірській місцевості, як і раніше, зможуть утворювати групи подовженого дня для учнів різного віку.
Поділитися цією статтею