Міністерство освіти і науки планує провести опитування серед учнів перших та останніх курсів технікумів, коледжів та інших закладів професійної освіти. Про це повідомляє Урядовий портал.

Конфіденційне анкетування матиме на меті дізнатися вмотивованість учнів, їхні очікування від професійної освіти, перевірити, наскільки добре вони усвідомлюють особливості своєї майбутньої професії. Це допоможе освітянам покращити освітній процес, підлаштувавши його до безпосередніх освітніх потреб. Також отримана інформація стане в нагоді для МОН під час реформування професійної освіти.

Питання анкет поділені на два блоки. Перший стосується професійної сфери, другий – особистісного розвитку. У першому блоці учні розказують, що або хто вплинув на вибір професії та закладу, чи впевнені вони у затребуваності на ринку праці, чи мають намір працювати за фахом. У другому треба вказати, яка з прочитаних книг їх найбільше вразила, особисту мету на різні проміжки часу.

«Ми також намагаємось зараз знайти партнерів для проведення кампанії з популяризації професійної освіти. Така кампанія свого часу була проведена в Німеччині, і це стало важливою частиною реформи, оскільки допомогло заохотити молодь обирати цей напрям для особистого розвитку», – розповіла генеральний директор Директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Поділитися цією статтею