Міністерство освіти і науки надало рекомендації щодо посилення заходів безпеки у зв’язку з поширенням випадків отруєння у школах України. Про це повідомляється на сайті МОН.

Серед необхідних пунктів зазначено, що необхідно провести комплекс заходів з організації і забезпечення збереження життя та здоров’я всіх учасників навчально-виховного процесу в закладах освіти. Варто також розробити та розповсюдити серед учнів, студентів, педагогічних та науково- педагогічних працівників пам’ятку про правила поводження з виявленими підозрілими предметами.

Серед радикальніших заходів МОН рекомендує обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі, посилити контроль за недопущенням внесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю та життю дітей і працівників та посилити охорону закладів освіти, особливо в регіонах з підвищеним ризиком екстремістських та терористичних проявів, зокрема за сприяння батьків, громадськості, волонтерів.

Поділитися цією статтею