У рамках спільного дослідницького проекту Українського інституту дослідження екстремізму та видання «Сегодня» одеський ресторатор Сава Лібкін розповів про те, як над ним знущалися в дитинстві. Про це повідомляє «Сегодня».

Власник ресторанів «Риба у вогні», «Компот» та «Стейкхауз» зізнався, що в першому класі старшокласники поклали його на трамвайні рейки, після чого він почав дуже сильно заїкатися.

Досить часто Саву також висміювали за єврейську національність, і він зазначив, що йому від цього було психологічно некомфортно. Це хвилювало його аж до завершення навчання.

Усім дітям, які наразі стикаються з проявами насилля та знущань, Савелій радить відстоювати свої інтереси та йти вперед. І якщо ображають — то про це варто говорити, навіть кричати. «Не варто соромитися і треба відстоювати свої права, а якісь особистісні особливості — відкрито проявляти, а не ховати. Розуміти, що ви оригінальні і цим цікаві», — зазначив Ліпкін, додавши, що завдяки заїканню, наприклад, навчився непогано виступати перед публікою.

Поділитися цією статтею