Президент Володимир Зеленський переконаний, що у шкільні програми потрібно ввести уроки медіаграмотності, а старших людей потрібно навчити інформаційної гігієни. Про це він заявив під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє Укрінформ.

«Уроки медіаграмотності повинні з’явитися у нашій шкільній програмі. А ще тих, хто давно закінчив школу — це наші батьки, наші дідусі та бабусі, ми маємо навчити, що таке інформаційна гігієна, що таке фейки, що таке пропаганда, як кількома реченнями чи навіть словами хтось може керувати їхнім розумом, керувати їхніми серцями», — сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна наразі перебуває на передовій боротьби з пропагандою, та нагадав, що раніше виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації.

Нагадуємо, що експерти громадської спілки «Освіторія» разом з Видавництвом настільних ігор Feelindigo за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» створили карткову гру «Критикотики», яка допоможе розвинути в дітей і дорослих критичне мислення.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею