Четверта національна (не)конференція незалежної вчительської спільноти EdCamp Ukraine пройде в Харкові з 2 до 4 липня. Очікується, що її відвідає майже 1 тис. вчителів та експертів у сфері освіти з усієї України та 16-ти країн світу.

Почесними гостями заходу стануть:
– міністр науки і освіти України Лілія Гриневич
– Уповноважений Президента України з питань захисту прав дитини Микола Кулеба
– співзасновниця світового руху EdCamp Хадлі Ферґюсон (США)

Заплановано зокрема виступи таких спікерів:

– Яков Гехт, радник шести міністрів освіти Ізраїлю, засновник мережі демократичних шкіл, говоритиме про апробовану в Ізраїлі систему освіти 2.0
– Автор світових бестселерів для дітей Етан Борітцер (США) розповість, як використовувати книги, щоб говорити з дітьми про такі складні речі як любов, дружба, смерть.
– Нідерландський педагог-інноватор та інженер гри Флоріс Кут поділиться своїми спостереженнями щодо креативності, інтуїції та саморозвитку.
– Дослідники з Естонії та Франції Мікаела Снопкова й Ельмар Ѓамс говоритимуть про те, як зберігати й обговорювати історію.
– Бірґі Лоренц, учителька інформатики й дослідниця у Талліннському технологічному університеті, розповість про практичну кібербезпеку та роботу з сучасними цифровими технологіями в школі.
– Маргрет Расфельд — засновниця «бірюзової школи» в Берліні.
– Команда Lumo Education з Фінляндії (Еса Сінівуорі, Каісу Хелмінен, Дмитро Науменко) з темами “Як створити атмосферу довіри й взаємопідтримки для успішної школи” та “Змінитися за 7 днів – маленькі кроки для великих змін. Досвід села Трудолюб”.


Передбачено також майстер-класи українських експертів і експерток на теми:

  • Тетяна Терен, екс-очільниця Інституту книги, журналистка, незалежна кураторка – Без бронзи і смушевих шапок: як викладати українську літературу?
  • Юлія Сачук – Навчання дітей з порушеннями зору. Які можливості вже є в Україні?
  • Правозахисниці Марія Ясиновська, Ганна Шаригіна – Методики роботи з проблемою дискримінації в школі
  • Ганна Герасименко – Гендерний аспект корупції в Україні та Іван Пікуль – Антикорупційний урок від Програми розвитку ООН в Україні
  • Ілля Філіпов – Онлайн-освіта. Світові тренди та українські кроки
  • Ганна Храбан і Дмитро Жигінас – Здоров’я, екологія, соціалізація – it’s all about cycling. Як вижити велосипедисту в Україні
  • Вероніка Андрєєнкова і Альона Кривуляк – Не призначайте винних! Вирішення конфліктів в освітньому просторі мирним шляхом
  • Ганна Єфімцева – Нейропсихологія як сучасний інструмент учительства: робимо прорив у навчанні

І це далеко не вся програма!


Детальніше про EdCamp Ukraine тут


Наприкінці першого дня конференції відбудеться відкрита дискусія освітян з міністром освіти і науки. Її модеруватиме телеведуча каналу 1+1 та кураторка премії Global Teacher Prize Ukraine Наталія Мосейчук.

Учасники й учасниці EdCamp також в рамках форуму познайомляться з різними існуючими в Харкові сучасними освітніми проектами, побувають в харківському ЛітМузеї, найбільшій танцювальній школі в Україні All Stars, технічній студії «Винахідник” та Харківській школі архітектури.

Уже традиційно на EdCamp Ukraine відбудеться низка відкритих уроків, які вчителі з різних міст проведуть за авторськими методиками. Учнями цих альтернативних уроків будуть діти зі шкіл прифронтових територій: Станиці Луганської та селища Георгіївка (поблизу Мар’їнки).

Також на всіх гостей чекає освітній квест та презентація партнерських ініціатив і проектів. На форумі працюватимуть проект «Літературні посиденьки, книжкова галерея, сувенірна крамниця й Art-лабіринт освітянських мрій.


З 1 червня активується можливість взяти участь у відборі для можливості потрапити на EdCamp. За результатами відбору створюється список очікування. 
Деталі — на офіційному сайті


Поділитися цією статтею