Ілон Маск заснував школу, де вивчатимуть ракетобудування і віртуальну реальність. У школі Маска предмети будуть однаковими для всіх, незалежно від віку, а уроки проходитимуть раз на тиждень по четвергах. Онлайн-навчання розпочнеться вже у вересні 2020 року і триватиме один навчальний рік. Річна вартість цього курсу — $7500.

Щоб потрапити в Astra Nova School, дітям потрібно написати есе про свої захоплення і виконати низку завдань, наприклад, наповнити експонатами віртуальну арт-галерею або вибрати найкращих астронавтів для першої місії на Марс, розповідає Dailybeast.

Також абітурієнтам необхідно буде переглянути короткий ролик на тему промислового забруднення і визначити, хто в ньому винен. На сайті школи запевняють: правильних або неправильних відповідей немає  керівництво лише хоче почути думки дітей про такі етичні проблеми.


“На жаль, традиційні школи не працюють над розвитком того, що необхідно дітям в першу чергу: вміння взаємодіяти з проблемами, можливості креативно мислити і формувати власний голос”,  повідомляють на сайті Astra Nova School.


Astra Nova School  не перший шкільний проект Маска. У 2016 році він також заснував школу Ad Astra, де крім його власних дітей безкоштовно вчилися діти деяких співробітників компанії SpaceX. Там працювали над створенням роботів, обговорювали ядерну політику і планували, як протистояти ризикам штучного інтелекту.

Згодом Маск зрозумів, що школа працювала не так, як він задумав, тому він реформував її, допустивши до навчання більше дітей і зосередившись на тому, щоб навчити їх комплексного вирішення проблем.

Повноправним засновником нової школи став Джаред Бірчалл  глава сімейного офісу Маска Excession LLC. Ілон Маск зробив початкове пожертвування і не планує претендувати на прибуток у проєкті.

Фото: https://www.thedailybeast.com

Поділитися цією статтею
Автор: