Львів посилює карантин через стрімке збільшення випадків коронавірусу. Зокрема, школи переводять на онлайн-навчання або канікули. Київ іде на канікули від завтра, 18 березня, без кінцевого терміну завершення обмежень. Про це повідомили чиновники міських адміністрацій.

У Львові посилений карантин триватиме з 19 до 28 березня. Таким чином міська влада планує перервати ланцюжок захворюваності.

Мер міста Андрій Садовий розповів, що учні початкової школи (1–4-й класи) йдуть на канікули з 19 березня. А середня та старша школа (5–11-ті класи) навчатимуться й надалі дистанційно до 28 березня. Натомість дитячі садочки наразі працюватимуть у звичному режимі.

За словами Андрія Садового, динаміка госпіталізації важких хворих із COVID-19 не зменшується.

«Маємо зробити все необхідне для того, щоб не допустити колапсу медичної системи міста. Це час, за який зможемо облаштувати додаткові місця у лікарнях та поліклініках. Також це єдина можливість обірвати ланцюжок захворювання», — заявив Андрій Садовий.

У Києві поки не знають, коли учні повернуться за парти. Столична влада повідомить школярів і батьків про те, як навчатимуться учні далі та коли повернуться за парти пізніше. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, коментуючи питання впровадження дострокових канікул для учнів 5–11-х класів.

Він нагадав, що через епідемічну ситуацію в місті з 18 березня учні 5–11-х класів підуть на весняні канікули, а заклади професійної освіти та школи, що працюють не за семестровою системою, проводитимуть навчання дистанційно.

Водночас садочки та початкова школа поки працюватимуть у звичному режимі.

«Враховуючи складну епідеміологічну ситуацію в місті, ми вимушені відправити старших школярів на весняні канікули вже з цього четверга. Молодша школа піде відпочивати, як і планувалось — із 22 березня. Як школярі навчатимуться далі та коли повернуться за парти, повідомимо пізніше. Наразі найважливішим залишається здоров’я наших дітей», — зазначив Мондриївський.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею