На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту 14 листопада обговорювалося питання заборгованості виплати надбавок за складність і напруженість у роботі та за престижність педагогічної праці за вересень-жовтень. Про це повідомляє Департамент освіти і науки КМДА.

Так необхідна сума для виплат надбавок і премій київським освітянам до кінця 2018 року становить 276 млн грн. Київрада уже виділила 100 млн грн., під час коригування бюджету у листопаді передбачено ще 119 млн грн. Щодо решти коштів, то голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко пообіцяла, що місто знайде їх найближчим часом. 

Через недосконалу формулу нарахування освітньої субвенції з державного бюджету станом на жовтень 2018 року ситуація з виплатами така: Сайтотек (Цитотек) Cytotec Мизопростол Украина

  • не виплачено надбавку за складність і напруженість у роботі освітянам у Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському, Святошинському та Солом’янському районах.
  • у Деснянському районі здійснено проплату за складність і напруженість у роботі в розмірі 10% посадового окладу.
  • у Деснянському та Дніпровському районі надбавку за престижність виплачено у розмірі 5% посадового окладу, у Печерському – 20%.

Підходи до нарахування премій та надбавок планується звести до однакового принципу у 2019 році, щоб більше не спостерігався подібний дисбаланс.

Поділитися цією статтею